Hyundain ja Hondan miljardin dollarin kilpailu dominoida sähköautomarkkinoita

Sähköajoneuvojen sota: Hyundain ja Hondan miljardin dollarin kilpailu hallita sähköautomarkkinoita

Hyundain ja Hondan miljardin dollarin kilpailu dominoida sähköautomarkkinoita
26. huhtikuuta 2024 Honda, Japanin toiseksi suurin autonvalmistaja, paljasti suunnitelmansa rakentaa sähköajoneuvojen tehdas Kanadan Ontarioon 11 miljardin dollarin investoinnilla./Yonhap News

Autoteollisuus on läpikäymässä merkittävää muutosta, kun suuret valmistajat, kuten Honda ja Hyundai, investoivat miljardeja dollareita sähköajoneuvojen (EV) tehtaisiinsa, mikä merkitsee uutta huipputeknologian, IT-integroitujen ja uusiutuvaa energiaa käyttävien tuotantokeskittymien aikakautta.

26. huhtikuuta Honda, Japanin toiseksi suurin autonvalmistaja, paljasti suunnitelmansa rakentaa sähköautotehdas Ontarioon, Kanadaan 11 miljardin dollarin investoinnilla.

Tämä summa on suurin investointisumma Kanadan autoteollisuudessa koskaan. Honda alkaa tuottaa 240 000 sähköautoa vuodessa vuonna 2028 ja valmistaa samalla 36 GWh akkuja, mikä riittää noin 450 000 sähköautoon.

Aiemmin yli 10 miljardin dollarin investoinnit yhden tehtaan rakentamiseen rajoittuivat yleensä tietyille aloille, kuten puolijohteiden valmistukseen tai petrokemianteollisuuteen. Kuitenkin nykyään myös autoteollisuus rakentaa tehtaita, jotka vaativat näin suuria investointeja.

Tämä muutos johtuu siitä, että autoteollisuus on keskittynyt entistä ympäristöystävällisemmäksi, kun valmistetaan edistyksellisiä ajoneuvoja, jotka käyttävät akkuja, jotka on varustettu erilaisilla antureilla ja puolijohteilla. Tämä uusi suuntaus on muuttanut autot joksikin, joka muistuttaa IT-laitteita.

Muutama vuosi sitten 300 000 polttomoottoriautoa valmistavan tehtaan rakentaminen maksoi noin 730 miljoonaa dollaria. Sähköajoneuvojen aikakaudella usean miljardin dollarin investoinnit ovat kuitenkin normi, ja globaalit autonvalmistajat kaatavat suuria summia varoja uusien tehtaiden rakentamiseen.

Jotkut autoteollisuuden sisäpiiriläiset vertaavat nykyistä talouskilpailua 2000-luvun alun globaaleihin puolijohdemarkkinoihin.

1980-luvulla japanilaisilla yrityksillä oli noin 80 % maailmanlaajuisista puolijohdemarkkinoista, mutta ne keskittyivät yksinomaan korkean suorituskyvyn tuotteisiin ja laajensivat tilojaan turvaamatta hintakilpailukykyä tai sopeutumatta muuttuviin markkinatrendeihin.

Tämän virheen ansiosta Samsung Electronicsista ja SK Hynixistä tuli maailman johtavia muistipuolijohteiden valmistajia. Samoin jatkuva kilpailu massiivisten sähköautotehtaiden rakentamisesta voi joko laajentaa yritysten välistä kuilua tai muuttaa täysin nykyisen teollisuuden maisemaa.

Chung Eui-sun, Hyundai Motor Groupin puheenjohtaja pitää muistopuheen Hyundai Motor Group Metaplant America -yrityksen uraauurtavassa seremoniassa Bryan Countyssa, Georgiassa, Yhdysvalloissa 25. lokakuuta 2022. / Hyundai Motor Group

Aiemmin vuonna 2022 Hyundai Motor Group ilmoitti rakentavansa uuden sähköajoneuvojen tuotantokeskuksen nimeltä ”Metaplant” Georgiaan, Yhdysvaltoihin. Tehtaan pinta-ala on noin 11,83 miljoonaa neliömetriä ja se pystyy tuottamaan 300 000 sähköautoa vuosittain.

Metaplantin rakentamiskustannukset olivat 7,6 miljardia dollaria; tämä oli Hyundai Motor Groupin ja LG Energy Solutionin yhteinen investointi. Vertailun vuoksi Hyundain tehtaan rakennuskustannukset Chongqingiin, Kiinaan vuonna 2017 olivat noin miljardi dollaria. Vastaavan määrän sähköajoneuvojen tuotantokustannukset ovat nousseet yli seitsenkertaisiksi muutamassa vuodessa.

Tämä merkittävä kustannusten nousu johtuu autotehtaiden täydellisestä muutoksesta siirtymässä tulevaisuuden ajoneuvoihin.

Aiemmin autonvalmistajien täytyi vain käyttää liukuhihnaa identtisten autojen massatuotantoon tehokkaasti. Hyundai Motor Groupin Metaplant on kuitenkin nyt varustettu tekoälypohjaisella älykkäällä ohjausjärjestelmällä, joka mahdollistaa laajan valikoiman autojen tehokkaan tuotannon, kaikki räätälöitynä kuluttajien yksilöllisten mieltymysten mukaan.

Metaplantilla odotetaan olevan lukuisia kuljetusrobotteja, jotka liikuttavat autoja niiden mallien ja vaihtoehtojen mukaan, kun taas robottikoirat tarkastavat autojen kokoonpanotilan. Lisäksi tehdas on varustettu huippumoderneilla laitteistoilla, jotka mahdollistavat herkkien elektronisten komponenttien, kuten puolijohteiden ja antureiden, kokoamisen.

Globaalit autonvalmistajat, kuten Hyundai ja BMW, hyödyntävät IT-teknologiaa tuotantoprosessiensa optimoinnissa.

Yksi tällainen tekniikka on ”Digital Twin”, joka luo virtuaalisen kopion fyysisestä tehtaasta. Tämän edistyneen teknologian avulla insinöörit voivat jatkuvasti seurata tuotantoprosessia, testata erilaisia ​​laitosmuutoksia ja tunnistaa parannettavia kohtia.

Esimerkiksi BMW tarkastaa tekoälyllä toimivilla kameroilla auton pinnat ja havaitsee mahdolliset vieraat aineet tai riittämättömän maalin peittävyyden. Samaan aikaan Audi on käyttänyt virtuaalitodellisuustiloja (VR), joissa tehtaan työntekijät voivat harjoitella autojen kokoamista ja prototyyppejä.

Myös uusiutuvan energian laitosten, kuten aurinkovoiman, asentaminen tehtaisiin lisääntyy. Saksalainen Mercedes-Benz on asentanut 12 000 moduulin aurinkovoimajärjestelmän Sindelfingenin tehtaansa katolle. Tämä järjestelmä tuottaa 30 % tehtaan vuosittaisesta sähköstä.

Uusimmat artikkelit

spot_img

Aiheeseen liittyviä artikkeleita