Eurooppa alkaa asettaa tuontitulleja kiinalaisille sähköautoille

Euroopan unioni (EU) on asettanut lisätullit Kiinassa valmistettujen sähköajoneuvojen tuonnille 5. heinäkuuta 2024 alkaen. On kuitenkin olemassa neljän kuukauden ikkuna, jonka aikana tariffit ovat väliaikaisia ​​ja intensiivisten neuvottelujen odotetaan jatkuvan EU:n välillä. ja Kiinassa.

SAIC-ajoneuvot ovat valmiita vientiin Alankomaihin, Egyptiin ja muihin maihin Fuzhoun satamasta Fujianin maakunnassa 12.3.2024.

Kiinan kauppaministeriön tiedottaja He Yadong sanoi torstaina, että Kiina vastusti voimakkaasti näitä tulleja. Hän lisäsi, että molemmat osapuolet ovat toistaiseksi käyneet useita teknisiä neuvottelukierroksia aiheesta.

“Toivomme, että Euroopan ja Kiinan osapuolet liikkuvat samaan suuntaan, osoittavat vilpittömyyttä ja vievät neuvotteluprosessia eteenpäin mahdollisimman pian”, hän sanoi.

Enintään 37,6 prosentin väliaikaiset tullit normaalin 10 prosentin tullin lisäksi ovat tulosta EU:n lokakuussa alkaneesta tukien vastaisesta tutkimuksesta.

Neljän kuukauden kuluttua Euroopan komissio voi ehdottaa lopullisia tehtäviä, joista EU:n jäsenet äänestävät.

EU-maat ovat kuitenkin erimielisiä siitä, kannattavatko kiinalaisten sähköajoneuvojen lisätariffit vai eivät.

Saksa, jonka autonvalmistajat myivät kolmanneksen kaikista autoistaan ​​viime vuonna Kiinassa, haluaa lopettaa nämä tullit, kun taas Ranska on ollut yksi vahvimmista tukijoista.

Saksan autoteollisuuden liiton (VDA) mukaan nämä tariffit vaikuttavat myös eurooppalaisiin yrityksiin ja niiden yhteisyrityksiin.

”Syynä on se, että suuri osa ajoneuvojen tuonnista Kiinasta EU:hun tulee eurooppalaisilta ja amerikkalaisilta valmistajilta. Ilmoitetut tukien vastaiset tariffit ovat joskus jopa korkeampia eurooppalaisille yrityksille kuin kiinalaisille yrityksille, VDA sanoi.

Euroopan suurin autonvalmistaja Volkswagen oli nopea kritisoimaan torstain ilmoitusta. “Tämän päätöksen negatiiviset vaikutukset ovat suuremmat kuin kaikki hyödyt Euroopan ja erityisesti Saksan autoteollisuudelle”, Volkswagenin tiedottaja sanoi lausunnossaan.

VDA sanoi: ”Kilpailu luo kilpailun. Tukien vastaiset tariffit eivät ole riittävä keino vahvistaa Euroopan kilpailukykyä ja kestävyyttä pitkällä aikavälillä.

VDA huomautti myös, että tukien vastaiset tariffit tekisivät sähköautoista kalliimpia Euroopan markkinoilla tai estäisivät niiden tarjoamisen markkinoille.

”Tämä rajoittaisi halpojen sähköajoneuvojen saatavuutta asiakkaille ja vaikeuttaisi entisestään jo ennestään pysähtynyt sähköajoneuvojen ylösajo. Tämä ei ole eurooppalaisten kuluttajien etujen mukaista eikä vastaa Green Dealin tavoitteita.”

Kiinalaiset tuotemerkit MG ja Nio ehdottivat, että he saattavat nostaa hintoja Euroopassa myöhemmin tänä vuonna. Tesla kertoi viime kuussa aikovansa nostaa Model 3:n hintoja.

EU:n hallitusten epävirallisen kyselyn mukaan suurin osa maista punnitsee edelleen kiihtyvän kauppakierteen etuja ja haittoja.

Asia esitetään EU:n jäsenmaiden neuvoa-antavassa äänestyksessä tulevina viikkoina. Tämä on ensimmäinen virallinen tuen testi Euroopan komissiolle merkittävässä asiassa. EU aloitti tutkinnan ilman alan valitusta.

EU:n jäsenet äänestävät myös lokakuussa, jos Euroopan komissio ehdottaa monivuotisia tulleja tutkimuksensa päätteeksi.

Nämä tullit estetään, jos vähintään 15 maan “määräenemmistö”, jotka edustavat 65 prosenttia EU:n väestöstä, äänestäisi niitä vastaan.

Ranska, Italia ja Espanja, joissa asuu 40 prosenttia EU:n väestöstä, ovat ilmoittaneet kannattavansa tulleja. “Euroopan on puolustettava itseään, jos yrityksillemme aiheutuu vahinkoa, eikä se kilpaile tasa-arvoisin ehdoin”, Espanjan talousministeriö sanoi.

Tšekin tasavalta, Kreikka, Irlanti ja Puola kuitenkin keskustelivat edelleen tästä aiheesta, viralliset ja hallituslähteet sanoivat.

Recent Articles

spot_img

Related Stories

Stay on op - Ge the daily news in your inbox

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]